keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Syömistä, leikkimistä ja nukkumista

Christmaanien päivä rakentuu kolmen peruselementin varaan: he syövät, leikkivät hetken ja sitten taas nukutaan. Christmaanit syövät nyt kolme kertaa päivässä kiinteää ruokaa (ProPlanin Digestion Puppy Lamb and Rice) jauhelihalla/kermaviilillä/raejuustolla höystettynä. Kerta-annokset eivät vielä päätä huimaa mutta kyllä nekin kasvavat pentujen myötä. Ruoan jälkeen pitää sitten hieman pyöriskellä pentuhuoneessa, purra kasvattajatädin varpaita, pyytää sisaruksia leikkiin ja tietysti tehdä tarpeita. Koska on vielä kovin kylmää ulkona, emme ole aloittaneet ulkoilua. Yritämme kuitenkin opettaa penneleitä tekemään tarpeensa paperille nostamalla pentuja paperille heidän herättyään.

Yönsä ovat Christmaanit nukkuneet todella kiltisti. He syövät kerran yössä ja jatkavat sitten uniaan aamuun saakka. Tosin meidän aamu on aina hyvin hyvin aikainen. Talomme herää viimeistään 5.45 perheemme lasten toimesta.

Ronja on sopeutunut laumaamme erinomaisesti. Olen ottanut mammakoiran mukaan lenkeille. Ollaan jopa nähty muutamia laukka-askeleitakin eli Ronjan vointi paranee päivä päivältä. Ronja on myös alkanut leikittää pentuja. Erityisesti Täplä on ollut hänelle mieluinen leikitettävä. Kertooko se jotain Täplän luonteesta, se varmaan selviää myöhemmin.

Julkaisukelpoisia kuvia en ole saanut otettua, koska kamerani salama teki tiltin. Toivottavasti saan sen jo tänään toimimaan. Viikonloppuna otammekin vastaan ensimmäiset vieraat. Tarkoituksena olisi myös ottaa pentulaatikko huoneesta pois ja jos keli sallii, käymme pikaisesti haistelemassa ulkoilmaa. Tänään annankin Christmaaneille viimeisen annoksen Axiluria. Näin ensimmäinen madotus kolmesta on ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.