tiistai 2. huhtikuuta 2013

Dennis valioitui Saksan muotovalioksi


Viime viikonloppuna pentujen iskä, Dennis, näyttäytyi kansainvälisessä koiranäyttelyssä Munchenissä ja vei koko potin ollen paras uros sekä rotunsa paras. Näin ollen Dennis sai Saksan muotovalio -arvoon oikeuttavan viimeisen sertinsä. Oikein paljon onnea Silvialle ja Ronaldille Dennisin uudesta tittelistä!

Pennut voivat hyvin ja kasvavat silmissä. Ruoka uppoaa kiitettävästi erityisesti nyt, kun jätimme piimän pois. Ovathan nämä ahmatit aikaisemminkin ruokansa syöneet kiitettävällä ruokahalulla mutta nyt ruoka menee alas astetta nopeammin. Myös sisäsiisteyden puolella on havaittavissa kehitystä. Pennelit eivät enää roiski ympäri lattiaa vaan tarpeidentekopaikka on kaventunut käsittämään keskilattiaa. Jotkut heistä jopa hakeutuvat tekemään tarpeensa paperille. Pennelit tykkäävät olla myös ulkosalla. Nyt kun roijasimme sen karmean jätesäkkivuoren peräkärryn uumeniin, niin saimme lsää tilaa sivuterasille. Terassi on päivästä kivan lämmin, jolloin pennelitkin pystyvät nauttimaan ulkoilmasta jo hieman pidempää. Aamusta ja illasta on ikävä kyllä vielä liian kylmää pitkille ulkoiluille. Pennelit ovat myös alkaneet enemmän leikkiä niin rievuilla vetoleikkejä kuin pallolla.  Keskenäänkin leikit ovat olleet ainakin toistaiseksi kaverellista painia ja kyhnäämistä.

Eilen laitoin penneleille kaulapannat kaulaan. Yöksi otin ne kuitenkin pois varmuuden vuoksi, etteivät innostu yöllä toisiaan kaulapannoista vetämään. Yönsä nämä vesselit nukkuvat edelleen kiltisti (*koputetaan puuta*). Paperin rapinaa alkaa kuulua pentuhuoneesta noin puoli seiskan maissa. Ronja-mamma edelleen imettää pentuja noin 4-6 kertaa päivässä. Lauman ollessa ulkona mammakoira myös leikittää pentuja. Sisätiloissa leikki ei oikein onnistu, kun pirajat ovat nisissä kiinni, eikä äitikoira pääse niitä pakoon. Leikkituokiot menevät vain ympäri huonetta juoksemiseksi.

Saimme ottaa pääsiäisenä monta porukkaa vastaan, mikä on hieno asia. Tämä viikko näyttää nyt hiljaisemmalta. Tosin menoa ja meininkiä on meillä joka tapauksessa luvassa, joten visiitit voivatkin olla nyt loppuviikon hieman vähemmällä.

2 kommenttia:

  1. Onnea Dennis!
    Oona & Heli

    VastaaPoista
  2. Onnea komealle Dennisille!

    Kyllä ne pennelit vaan nopeasti kasvaa. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.